Pianostämning i hela Stockholm

Välkommen till pianostämmare Roger Ärfström. Jag utför pianostämning, tonlyft och konsertstämning av både piano och flygel i hela Stockholm såsom Bromma, Täby, Nacka, Haninge, Tyresö, Hägersten m.m. Med det sagt, kontakta alltid mig om du är i behov av en pianostämning.

Man som stämmer ett piano

Pianostämning

Jag utför stämning av både piano och flygel oberoende av modell eller ålder. Tidsåtgången är beroende på hur gammalt pianot är och hur lång tid det gått sedan senaste stämning. För att pianot ska må bra är det viktigt att underhålla pianot och stämma det 1-2 gånger per år. Under pianots livslängd kommer ton och ljud att förändras. Jag går alltid igenom pianostämningen två gånger då det ofta behöver göras ett tonlyft. Läs mer under tonlyft.

Kvinna i svartvitt som sitter och spelar piano

Konsertstämning

För er som använder ert piano professionellt rekommenderar jag regelbunden stämning då strängar utsätts för påfrestning regelbundet. För att vidbehålla ton och ljud bör konsertflyglar stämmas inför varje konsert, dock absolut minst två gånger per år. Med rätt underhåll och kontinuerlig stämning av ditt piano eller flygel kan du således njuta av det en längre tid. Kontakta mig för att få hjälp med pianostämning, byte av strängar eller tangenter på plats inför din nästa konstert. Jag åtar mig uppdrag i hela Stockholm.

Svartvit bild på ett par händer som spelar piano

Tonlyft

Precis som allt annat åldras även ett piano eller flygel. Det innebär att ljudet i pianot förändras med tiden. Oftast så tappar pianot sin tonhöjd och strängarna blir ostämda. Det jag som pianostämmare ofta behöver göra är ett tonlyft innan jag stämmer pianot. Detta behöver göras när pianot inte stämts på många år. Jag utför alltid en dubbel stämning för att kunna garantera ett pålitligt och professionellt resultat.